Universiteit Leiden

nl en

Anne Aagten

Onderwijs-/Onderzoeksmedewerker

Naam
A.E.M. Aagten LLM
Telefoon
+31 71 527 4982
E-mail
a.e.m.aagten@law.leidenuniv.nl

Sinds 1 september 2017 is Anne Aagten werkzaam als Onderwijs- en Onderzoeksmedewerker bij het Instituut voor Immigratierecht.

Meer informatie over Anne Aagten

Anne heeft de bachelor Internationaal en Europees recht behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens haar bachelor heeft zij als vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Noord-Nederland gewerkt op de afdeling gezinshereniging. Daarna heeft Anne de master Public International Law aan de Universiteit Leiden  behaald. Voor haar afstudeerscriptie onderzocht zij of personen die betrokken zijn bij migranten smokkel in de middellandse zee uitgesloten moeten worden van vluchtelingenstatus onder artikel 1F van het Vluchtelingenverdrag. Tijdens haar master heeft zij stage gelopen bij Everaert Advocaten, gespecialiseerd in het immigratierecht en op de Directie Juridische Zaken, Afdeling Internationaal Recht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Verder heeft Anne in Fribourg, Zwitserland gestudeerd waar zij zich verder specialiseerde in het asielrecht. In de zomer van 2018 was Anne werkzaam als vrijwilliger bij de NGO Advocates Abroad en reisde zij in die hoedanigheid af naar Leros, Griekenland om juridische bijstand aan asielzoekers te verlenen.

Onderwijs
Anne is als docent betrokken bij verschillende vakken die het Instituut voor Immigratierecht verzorgt zoals European Asylum Law, Immigratierecht en Migration Law and Policy in the EU. Zij begeleidt ook studenten bij het schrijven van hun bachelor- en masterscripties.

Onderwijs-/Onderzoeksmedewerker

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Immigratierecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer C1.02

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie