Logo Universiteit Leiden.

RE-PAIR

Jongeren en ouders gezocht voor uniek onderzoek naar de ouder-kind relatie en emoties in het kader van depressieve klachten bij jongeren.

De puberteit is een turbulente fase. Er is sprake van onbegrip tussen ouders en jongeren, wat kan zorgen voor meer ruzies en discussies waarbij de emoties hoog kunnen oplopen. Waarom de pubertijd in het ene gezin redelijk harmonieus verloopt en in andere gezinnen met veel conflicten gepaard gaat, weten we niet precies. In het RE-PAIR onderzoek willen wij meer inzicht krijgen in hoe ouders en jongeren elkaar zowel positief als negatief beïnvloeden en in hoe ouder-kind interacties samenhangen met de emoties van ouders en jongeren.

Het onderzoek staat in het kader van depressie bij jongeren, maar we zijn ook op zoek naar een controle groep van jongeren die niet depressief zijn, en hun ouders. Wilt u ons daarbij helpen en zelf meer inzicht krijgen in uw eigen ouder-kind interactie? Doe dan mee!

Het onderzoek bestaat uit een leuke, afwisselende onderzoeksdag in Leiden en daarnaast zullen jullie vragenlijsten invullen en korte vragen beantwoorden via elektronische dagboeken. Gezinnen die al mee hebben gedaan gaven aan dat ze het leuk vonden om hier samen aan mee te doen.

Wij zijn op zoek naar jongeren in de leeftijd van 11 tot en met 17 jaar die minimaal op de middelbare school zitten en hun ouders. Iedere deelnemer, dus zowel ouders als kinderen, ontvangt een vergoeding (€105 tot €181 per gezin) en het is mogelijk om op korte termijn mee te doen, ook in de weekenden en in de vakantietijd.

Kijk voor meer informatie over het onderzoek op www.re-pair.org of neem contact op via de website, mail (RE-PAIR@leidenuniv.nl) of telefonisch (06-33565631).