Logo Universiteit Leiden.

nl en

Lunchprogramma

Na het ophalen van uw lunch kunt u deze nuttigen tijdens diverse muziekoptredens of bij de workshop 'Muziek, stel je voor!'.

Jan Willem Schaap zaal

Workshop 'Muziek, stel je voor!'
Suzanne Konings en Patricia Wisse
Koninklijk Conservatorium Den Haag

In deze workshop wordt op een actieve manier, vanuit modern en historisch perspectief kennisgemaakt met de mogelijkheden die er zijn voor het ontwikkelen van muzikaal voorstellingsvermogen en begrip van toonhoogte zonder gebruik te maken van de notatie van muziek op de notenbalk of het bespelen van een muziekinstrument. De onafhankelijke muzikale voorstelling vanuit het zingen staat hierbij centraal. Deelnemers ervaren hoe klanken, namen voor die klanken en verschillende visuele weergaven een rol kunnen spelen in het muzikale leerproces. Van de visualisatiemiddelen gebruikt door Guido van Arezzo, Sarah Glover en John Curwen tot en met de Movable Do Disc, en met muziekvoorbeelden van de Middeleeuwen tot en met Bartók!

Aanmelding bij registratie. Vol = Vol 
 

BREEZAAL

HUE BLANES

Born in Melbourne in 1984, Hue Blanes has played piano and sung for over 26 years. He grew up in the small country town of Healesville, Victoria where he began his musical life playing in local fetes, concerts and festivals. He received a scholarship to study at the Victorian College of The Arts Secondary School and subsequently went to Monash University where he received a Bachelor of Music Performance and the prestigious Billy Hyde Music Prize for outstanding achievement. His teachers have included Bob and Steven Sedergreen, Andrea Keller, Tim Stevens, Tony Gould and most recently with New York pianists Fred Hersch and Jason Moran. 

Meer...

AALMARKT FOYER

Christopher’s Soul 

Christopher’s Soul is een indieband van vijf Leidse straatgenoten. Sinds 2013 jaren verweven ze jaren tachtig invloeden met sounds van nu. Met ritmes, melodiën en sferen die je als luisteraars altijd verrassen. Soms keihard en direct, dan weer dromerig en meeslepend. In 2017 won de band de tweede prijs van de Grote Prijs van de Bollenstreek. Ze blijven hun repertoire vernieuwen, dat is hun grote kracht. Ieder optreden slaan ze met het publiek nieuwe wegen in.

CATHARINA FOYER

BABYLON QUARTET

Leonid Nikishin, Danielle Daoukayeva, Kellen McDaniel en William McLeish vormen samen Het Babylon Quartet, een dynamisch en zeer innovatief ensemble. Met een repertoire dat zich uitstrekt van Haydn tot Stravinsky, van Beethoven tot Britten, van The Beatles en Radiohead tot hedendaagse popmuziek. De Leden van Het Babylon Quartet componeren actief originele werken en creëren arrangementen van bestaande muziek uit een veelheid aan genres.
In 2015 won het Quartet De Grote Kamermuziek Prijs  en in 2016 ontvingen zij Het Kersjes Fonds Strijkkwartet Stipendium. Het Babylon Quartet heeft in Nederland al vele optredens verzorgd, zoals in Het Concertgebouw, De Doelen, TivoliVredenburg, Muziekgebouw Eindhoven. Hun prestaties zijn ook uitzonderlijk goed ontvangen door het publiek in Frankrijk, Portugal, Oostenrijk en Litouwen.

Cornelis Schuytzaal

MIRO BOLLEN

Elektronische muziek....

Miro Bollen richt zich op geheel eigen wijze op de relatie tussen beeld en geluid.
Een voorproefje:

https://www.youtube.com/watch?v=H3W5o_Zn6eY

https://www.youtube.com/watch?v=dlo0OJlpFFw

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie