Universiteit Leiden

nl en

ICLONPlus

Good Practice Day Talen

Op vrijdag 25 januari 2019 organiseert de sectie ICLONPlus (Nascholing) van het ICLON voor de negentiende keer een Good Practice Day Talen.

De Good Practice Day Talen is dé plek waar docenten de mogelijkheid wordt geboden met elkaar vakdidactische inzichten te delen. Docenten uit het voortgezet onderwijs verzorgen workshops en presentaties, wisselen ervaringen uit met de deelnemers en bediscussiëren met hen de didactische mogelijkheden van hun vak.

Openingslezing

De openingslezing Krijg grip op onderwijsvernieuwing met gameful design wordt verzorgd door Wouter de Jong.

Hoe kan je als docent onderwijsvernieuwingen bijbenen en op een verantwoorde manier toepassen? Met een blik op de oudheid, een aanschouwing van het huidige onderwijs en een vooruitzicht op de toekomst vertelt Wouter de Jong zijn verhaal hoe gameful design hem perspectief, rust en inspiratie heeft gegeven voor degelijk vernieuwend onderwijs. Onderwijs waar kennis centraal staat en de leerling zich betrokken voelt bij zijn eigen leerproces.

Wouter de Jong is werkzaam op het Stedelijk Gymnasium Leiden en geeft al ruim tien jaar les. De afgelopen drie jaar innoveert hij kritisch door meer eigenaarschap bij de leerling te leggen zonder in te leveren op kennisverwerving. Zijn gameful design diagram is ontstaan uit een combinatie van wetenschappelijk onderzoek met eigen ervaringen op het gebied van (video)spellen en live action role-playing games (larp).

Voor wie

Deze nascholingsdag is bestemd voor docenten havo/vwo in de vakken Nederlands, Duits, Engels, Frans, Spaans en Chinees.

Programma

Bekijk het dagprogramma voor de Good Practice Day Talen

Locatie & tijd

De studiedag wordt gehouden op vrijdag 25 januari 2019 van 9.30 tot 16.30 uur in het Pieter de la Courtgebouw te Leiden. Deze locatie bevindt zich op 5 minuten loopafstand van het station Leiden Centraal (uitgang station richting LUMC).

Kosten & aanmelding

Het inschrijfgeld bedraagt €215 inclusief lunch. Bij aanmelding vóór 30 november 2018 geldt een gereduceerd tarief van €200. Voor studenten van een lerarenopleiding geldt een gereduceerd tarief van €100.

U kunt zich voor de GPD Talen inschrijven via het online aanmeldingsformulier. 
Deelnemers die het volledige programma hebben bijgewoond ontvangen aan het einde van de dag een nascholingscertificaat.

Annulering

Bij annulering van deelname vóór 18 januari 2019 zijn wij genoodzaakt €25 administratiekosten per aanmelding in rekening te brengen. Indien deelname op of na deze datum wordt geannuleerd is het volledige inschrijfgeld verschuldigd. Annuleren kan alleen schriftelijk (per mail of per brief). Vervanging door een collega is toegestaan.

Nadere informatie

Voor nadere informatie kunt u zich richten tot het secretariaat ICLON, iclonns@iclon.leidenuniv.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie