Ontwikkeling van Hoger Onderwijs

Verwevenheid van onderwijs en onderzoek

De verwevenheid van onderwijs en onderzoek is een van de kernwaarden van de Universiteit Leiden.

Onderzoek en onderwijs zijn als van nature met elkaar verbonden in de departementen en onderzoeksgroepen. Maar op welke manier versterkt het wetenschappelijke onderzoek het leren van onze studenten eigenlijk?

Het ICLON heeft ervaring met het adviseren over onderwijsvernieuwingen en curriculumaanpassingen ter versterking van de verwevenheid van onderzoek en onderwijs in zowel bachelor- als masteronderwijs. Recente projecten hebben geleid tot onderzoekseminars in het eerste jaar, leerlijnen methode en technieken, verbeteringen beoordelingen bacheloronderzoek en suggesties voor docentprofessionalisering.

Voor meer informatie of een vrijblijvens adviesgesprek:
dhr. dr .R.M. (Roeland) van der Rijst