Universiteit Leiden

nl en

Docentprofessionalisering voortgezet onderwijs

BRLO/VELON

De Vereniging van Lerarenopleiders (VELON) biedt de mogelijkheid om je te registeren als lerarenopleider.

Lerarenopleider is een beroep om trots op te zijn. Jij en je collega’s staan immers aan de basis van de kwaliteit van het onderwijs in Nederland. Want goede lerarenopleiders leiden goede leraren op. En goede leraren geven goed onderwijs.

Hoewel dat eenvoudig klinkt, is het dat in de praktijk natuurlijk niet. Daarom is er VELON: de vereniging van, voor en door lerarenopleiders die jou en je collega’s ondersteunt. Wij maken ons als vereniging sterk voor de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs en voor de eigen rol die lerarenopleiders hierin vervullen. Dit maken we waar doordat we staan voor de kwaliteit van de professie en daar als beroepsvereniging zelf verantwoordelijkheid voor nemen.

(website VELON)

Om je te registeren bij VELON moet je een registratieaanvraag schrijven waarin je jouw visie op het vak gekoppeld aan de grondslag en drieslag van VELON verwoordt. Samen met anderen en onder begeleiding van het ICLON deze registratieaanvraag schrijven is inspirerend en verhelderend. Daarom biedt het ICLON een begeleidingstraject aan bestaande uit:  

  • 5 groepsbijeenkomsten van 2 uur;
  • 4 uur persoonlijke begeleiding en feedback op geschreven stukken per persoon.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dr. Tamara Platteel: tplatteel@iclon.leidenuniv.nl.

Kosten

Direct zelf te verrekenen onkosten van VELON: een schriftelijke beoordeling met gesprek (in 2021-22 was het tarief €875); of een schriftelijke beoordeling zonder gesprek (in 2021-22 was het tarief €670). Raadpleeg voor de actuele kosten www.velon.nl

Een schriftelijke beoordeling was in 2021-22 alleen mogelijk als je leidinggevende een verklaring had gegeven dat de registratieaanvraag inhoudelijk met jou is besproken. Raadpleeg hiervoor www.velon.nl

En daarnaast begeleidingskosten ICLON: €885 per persoon bij een minimale deelname van 5 personen tot maximaal 15 personen.

Annulering van deelname

Bij annulering van deelname tot twee weken (10 werkdagen) voor aanvang van de eerste bijeenkomst en/of een eventueel intakegesprek, zijn wij genoodzaakt €50 administratiekosten per aanmelding in rekening te brengen. Bij annulering van deelname minder dan twee weken (10 werkdagen), is het volledige factuurbedrag verschuldigd. Vervanging door een collega is in de meeste gevallen toegestaan. 

Annuleren kan alleen schriftelijk bij het ICLON via e-mailadres: nascholing@iclon.leidenuniv.nl of per post: ICLON, t.a.v. Docentprofessionalisering voortgezet onderwijs, Postbus 905, 2300 AX Leiden.

Aanmelden

Meld je aan met het online aanmeldformulier.

Disclaimer

Om in aanmerking te komen voor registratie dien je minimaal 2 jaar aaneensluitend als school- of lerarenopleider te werken, heb je 1 tot 3 jaar ervaring, en besteed je hier minimaal 100 uur per jaar aan.

De eindverantwoordelijkheid voor de beoordeling van de VELON-registratieaanvraag ligt volledig bij VELON. De begeleider van het ICLON zal een toelichting geven op de registratie en helpen bij het doorlopen van het traject (aanvraag in orde maken, proces verduidelijken) en feedback geven op de geschreven tekst. Het ICLON heeft echter géén invloed op het eindoordeel van VELON en is daarom ook niet aansprakelijk voor eventuele afwijzing van de registratieaanvraag door VELON. Het eindoordeel van VELON wordt namelijk gedaan door VELON-beoordelaars. VELON communiceert hierover ook niet met begeleiders van instituten zoals het ICLON.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.