Universiteit Leiden

nl en

Nascholing

Begeleiding van het profielwerkstuk (PWS)

Door middel van het schrijven van een profielwerkstuk (PWS), bereiden leerlingen zich voor op het hoger onderwijs. Goede begeleiding hiervan is essentieel. De ervaring leert echter dat veel docenten dit lastig vinden, omdat zij zelf ook niet dagelijks met onderzoek in aanraking komen. Tijdens deze twee sessies bieden we u concrete handvatten aan voor de begeleiding van het PWS.

Cursuscode 20222311

De sessies zijn vakoverstijgend en voor leraren van alle schoolvakken geschikt. De sessies zijn vooral relevant voor leraren die leerlingen (gaan) begeleiden bij het schrijven van hun PWS.

Voor leerlingen wordt er online veel hulp geboden bij het schrijven van een goed profielwerkstuk. Echter, voor docenten merken wij dat er een stuk minder begeleiding is. Daarom zullen in deze twee bijeenkomsten verschillende aspecten van de begeleiding van het profielwerkstuk de revue passeren.

Door middel van diverse werkvormen kun je ervaren hoe leerlingen te motiveren en te enthousiasmeren voor het profielwerkstuk en het doen van onderzoek. Visie op onderzoek doen, formuleren van de onderzoeksvraag, verzamelen en analyseren van data, de belangrijke stappen uit de onderzoekscyclus en beoordeling van het PWS zijn onderdeel van deze twee sessies.

Studiebelasting en cursusdata

De training bestaat uit twee sessies van 2,5 uur:

  • 1e sessie: Donderdag 20 juni 2023 15.00 – 17.30
  • 2e sessie: Donderdag 21 september 2023 15.00 – 17.30

Locatie

Willem Einthovengebouw, Kolffpad 1, Leiden
Zaal A2.03

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen €150 per deelnemer.

Annulering van deelname

Bij annulering van deelname tot één week (5 werkdagen) voor aanvang van de nascholingsdag, brengen wij €25 administratiekosten per aanmelding in rekening. Bij annulering van deelname minder dan één week (5 werkdagen) van tevoren, door omstandigheden die niet verwijtbaar zijn aan het ICLON, is het volledige factuurbedrag verschuldigd. Vervanging door een collega is toegestaan. Annuleren kan alleen schriftelijk bij het ICLON via e-mailadres: nascholing@iclon.leidenuniv.nl of per post: ICLON, t.a.v. Afdeling Nascholing, Postbus 905, 2300 AX Leiden.

Vragen

Voor organisatorische vragen kunt u terecht bij Jorim Visser, coördinator ICLON-nascholing, nascholing@iclon.leidenuniv.nl.

Voor meer informatie over deze training kunt u contact opnemen met

U kunt zich aanmelden via het online aanmeldformulier.

Docenten van ONZ-partnerscholen kunnen zich kosteloos opgeven via www.onderwijsnetwerkzuidholland.nl.

Indien u wenst dat deze training wordt gegeven bij u op school (minimaal 7 deelnemers), neem dan contact op met nascholing@iclon.leidenuniv.nl en vraag naar de mogelijkheden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.