Logo Universiteit Leiden.

nl en

Leren coachen

Leren van coachen van collega’s en studenten door ervaren docenten

Verbonden

In het nieuwe schooljaar zullen er weer veel nieuwe docenten en studenten starten op je school. Het liefst zie je dat zij hun weg op school goed kunnen vinden, dat er ruimte voor ze is om zich te ontwikkelen en dat ze langer aan je school verbonden blijven. De kans dat dat lukt is groter als zij goed begeleid worden door meer ervaren collega’s.

Coachen van starters

Maar hoe begeleid je starters in hun professionalisering? Hoe creëer je een omgeving waarin de starter kan leren, plezier beleeft en waardevol is voor de school en de leerlingen? Wij kunnen vanuit het ICLON bijeenkomsten verzorgen gericht op het coachen van starters; voor werkplekbegeleiders/vakcoaches, schoolopleiders of anderen in de school die betrokken zijn bij de begeleiding van startende docenten.

Mogelijkheden

In de cursus kan aandacht zijn voor het ontwikkelen van vaardigheden als:

  • gesprekstechnieken
  • feedback geven
  • observatietechnieken
  • beeldcoaching
  • het begeleiden van intervisie

Contact

Neem voor meer informatie en/of een offerte op maat contact op met: nascholing@iclon.leidenuniv.nl

Aanvragen worden in volgorde van binnenkomst afgehandeld. I.v.m. het inplannen van trainingen is het raadzaam uw eventuele belangstelling spoedig kenbaar te maken (vrijblijvend).

Nationaal Programma Onderwijs

Als een van interventies die een school inzet daarom vraagt, mogen middelen uit het Nationaal Programma Onderwijs gebruik worden voor professionalisering die nodig is om gekozen interventies te kunnen uitvoeren, zoals coaching of gerichte trainingen.

Faciliteiten en randvoorwaarden NPO
Deze website maakt gebruik van cookies.