Universiteit Leiden

nl en

Honours Academy

Partners

De Honours Academy werkt nauw samen met diverse partners, zoals maatschappelijke organisaties en scholen. Op die manier is het mogelijk om studenten ervaring op te laten doen in het maatschappelijk werkveld en kunnen organisaties daarnaast profiteren van de kennis van studenten.

De samenwerking met organisaties heeft tot doel om het honoursstudenten over de muren van de universiteit heen te laten kijken, terwijl de samenwerking met scholen juist is bedoeld om ambitieuze scholieren alvast kennis te laten maken met de universiteit.

Partnerscholen

Voor het Pre-University College werkt de Honours Academy nauw samen met een selecte groep partnerscholen, die hun leerlingen de kans geven om kennis te maken met de universiteit. Met veel andere scholen, die geen onderdeel zijn van het Pre-University College, wordt in het kader van de Pre-University Classes contact onderhouden, zodat hun deelnemende scholieren goed worden begeleid. Op die manier biedt de Universiteit Leiden ambitieuze scholieren een extra uitdaging en maken zij al in een vroeg stadium kennis met de universiteit.

Op incidentele basis werkt de Honours Academy ook samen met zaterdagscholen, zoals recent met de Schilderswijk University. Met deze samenwerkingen wil de Honours Academy kinderen die vanuit huis niet direct kennis zouden maken met de universiteit, daar wel op een laagdrempelige manier mee in contact te brengen.

Partnerorganisaties

Voor het onderwijs voor bachelor- en masterstudenten wordt nauw samengewerkt met diverse maatschappelijke partners. Op die manier dragen studenten tijdens hun studie iets bij aan de maatschappij en doen ze tegelijkertijd belangrijke praktijkervaring op. Andersom kunnen bedrijven leren van de kennis uit de universiteit en de frisse blik die studenten met zich meebrengen.

Voor het Leiden Leadership Programme zijn partners van cruciaal belang. Een van de leerdoelen van dit programma is de ontwikkeling van organisatiesensitiviteit. In de praktijkopdracht werken studenten aan vraagstukken binnen bedrijven, waarbij ze veel kennis over organisatiestructuren en leiderschapsvormen opdoen. Meer informatie hierover is te vinden op de website van het Leiden Leadership Programme.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.