Universiteit Leiden

nl en

Leiden Leadership Programme

Persoonlijke ontwikkeling

Goede leiderschapskwaliteiten zijn afhankelijk van inzicht in eigen kwaliteiten en een persoonlijke ontwikkeling. Daarom is er in het programma veel aandacht voor reflectie, ontwikkeling en persoonlijke coaching.

Assessment

Het LLP-programma start met een assessment, waarin de leiderschapscapaciteiten en –ambities van de studenten in kaart worden gebracht. Dit assessment bestaat uit een aantal persoonlijkheidstesten en een High Potential Assessment uit het bedrijfsleven.

Met de inzichten uit het assessment gaan de studenten aan de slag in de latere vaardigheidstrainingen en de praktijkopdracht. Zo stellen de studenten aan de hand van de uitkomsten van het assessment en in overleg met een docentcoach een persoonlijk leerplan. Daarin staan doelen ten aanzien van de praktijkervaring, de kennis en de vaardigheden die de studenten in het programma willen verwerven. Deze persoonsgerichte aanpak helpt tegelijkertijd ook bij het vinden van een optimale positie en rol als leider in de praktijk.

Coaching

Het Leiden Leadership Programme is een intensief programma, waarin een goede begeleiding van essentieel belang is. Daarom biedt het LLP persoonlijke coaching aan, die is gericht op ondersteuning en ontwikkeling van de student.

In de praktijkopdracht worden de studententeams begeleid door:

  • de accountmanager van het Leiden Leadership Programme;
  • de contactpersoon van het team bij de partnerorganisatie;
  • een docentcoach.

Docentcoaches zijn docenten en medewerkers die speciaal voor dit programma benaderd zijn. Zij begeleiden een team in de praktijkopdracht en in het groepsproces binnen een team. Daarnaast coachen ze de studenten individueel om te helpen met de reflectie op de programmaonderdelen en met het schrijven van de verslagen.

Vanwege de goede begeleiding maken bijna alle studenten die starten met het Leiden Leadership Programme het programma ook af.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie