Universiteit Leiden

nl en

Academy of Creative and Performing Arts (ACPA)

Beeldende kunst-traject Practicum Artium (PA)

Practicum Artium (PA) is een traject speciaal ontwikkeld voor studenten van de Universiteit Leiden met een talent voor beeldende kunst.

Fotografie, Schilderen, Tekenen en Graphic Design in Den Haag (KABK)

Leidse studenten met een talent voor beeldende kunst hebben de mogelijkheid aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) een of twee semesters praktische keuzevakken in beeldende kunst te volgen: Practicum Artium (PA). Toelating is vereist en wanneer je bent toegelaten werk je individueel maar ook in groepjes aan een project. Je kunt kiezen uit de richtingen Fotografie, Graphic Design, Schilderen of Tekenen. Het niveau 1 is in het eerste semester (5 EC) en aansluitend kun je in het tweede semester niveau 2  (5 EC) volgen. Toelating tot de verschillende PA-keuzevakken zijn afhankelijk van jouw instapniveau. De lessen zijn op de KABK: Prinsessegracht 4, Den Haag.

Neem een kijkje in de Studiegids van de Universiteit Leiden voor meer informatie!

Practicum Artium (PA) biedt de volgende vakken

Beeldende Kunst: Fotografie 1

Beeldende Kunst: Fotografie 2

Beeldende Kunst: Grafisch ontwerpen 1

Beeldende Kunst: Grafisch ontwerpen 2

Beeldende Kunst: Schilderen 1

Beeldende Kunst: Schilderen 2

Beeldende Kunst: Tekenen 1

Beeldende Kunst: Tekenen 2

Hoe werkt de toelating tot Practicum Artium?

Je kunt je in augustus en in december/januari inschrijven via een link op de pagina van je gekozen PA- vak in de online Studiegids van de Universiteit Leiden (zie hierboven). Daarna word je uitgenodigd voor een motivatiegesprek. Je vertelt dan aan de docent waarom je het vak wilt volgen en je laat eerder gemaakte werken zien in de dezelfde discipline als het vak dat je wilt volgen (bv. tekenen, schilderen, fotografie). In de week na je toelatingsgesprek hoor je of je wordt toegelaten. Als je bent toegelaten, begint de week daarna het vak.
 

Lees het blog van PA-studente Charlotte Arnoldy!
Lees het blog van PA-studente Charlotte Arnoldy!
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.