Universiteit Leiden

nl en

Academy of Creative and Performing Arts (ACPA)

Talentmodules PM en PA

Practicum Musicae (PM) en Practicum Artium (PA) zijn twee modules speciaal ontwikkeld voor studenten van de Universiteit Leiden met een talent voor muziek of beeldende kunst.

Studeren aan het Koninklijk Conservatorium

Wil je naast jouw academische studie ook je muzikale talent ontwikkelen, dan is PM iets voor jou. Practicum Musicae is een driejarig programma aan het Koninklijk Conservatorium en is ontwikkeld door de Leiden University Academy of Creative and Performing Arts (ACPA). Je kunt kiezen tussen Klassieke muziek, Zang, Oude Muziek en Jazz.

Tijdens het programma krijg je privé-lessen voor het instrument dat je hebt. Je krijgt daarnaast theorielessen. Klassieke muziekstudenten krijgen les van een pianist, zodat je samen met hem of haar stukken kunt instuderen. Je kunt het PM-programma een jaar volgen of het gehele traject van drie jaar. Per jaar krijg je tien studiepunten. Volg je het PM-programma drie jaar dan is de hoeveel studiepunten gelijk aan een minor (30 EC).

Fotografie, Schilderen, Tekenen en Graphic Design in Den Haag (KABK)

Leidse studenten met een talent voor beeldende kunst hebben de mogelijkheid aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) een of twee semesters praktische keuzevakken in beeldende kunst te volgen: Practicum Artium (PA). Toelating is vereist en wanneer je bent toegelaten werk je individueel maar ook in groepjes aan een project. Je kunt kiezen uit de richtingen Fotografie, Graphic Design, Schilderen of Tekenen. Het niveau 1 is in het eerste semester (5 EC) en aansluitend kun je in het tweede semester niveau 2  (5 EC) volgen. Toelating tot de verschillende PA-keuzevakken zijn afhankelijk van jouw instapniveau. De lessen zijn op de KABK: Prinsessegracht 4, Den Haag.