Universiteit Leiden

nl en

In drie stappen naar een begrijpelijke beschikking of beslissing op bezwaar

Beschikkingen zijn vaak nogal lastig te volgen. Het gebruik van juridische termen, omslachtige zinnen of ondoorgrondelijke motiveringen maakt dat veel burgers uitspraken onleesbaar vinden.

Docent
Mw. drs. M. Furth  (Trainer Communicatie en argumentatie bij o.a. de Nederlandse Orde van Advocaten, het Studiecentrum Rechtspleging, de Raad van State en de beroepsopleidingen voor notariaat en bedrijfsjuristen)

De behoefte aan toegankelijke en begrijpelijke rechtspraak wordt dan ook steeds groter. In de praktijk blijkt echter dat het schrijven van een goed leesbare beschikking lastig en tijdrovend is.

In deze workshop krijgt u handvatten aangereikt om de begrijpelijkheid van uw beschikkingen te vergroten. Met drie praktische en makkelijk  toepasbare stappen verbetert u de helderheid van de formuleringen en motiveringen, zonder dat u afbreuk doet aan de juridische inhoud. De stappen worden ge├»llustreerd met voorbeelden uit gepubliceerde beschikkingen en beslissingen op bezwaar, en er is tijdens de workshop tijd ingeruimd om de toepassing van de drie stappen te oefenen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.