Universiteit Leiden

nl en

Basiscursus Intellectuele Eigendom voor de praktijk

In de Basisopleiding Intellectuele eigendom voor de praktijk worden de hoofdgebieden van de intellectuele eigendom behandeld.

Docenten
Dirk Visser  (Hoogleraar Intellectueel Eigendomsrecht) Mr. P.A.C.E. van der Kooij  (Voormalig universitair hoofddocent intellectuele eigendom aan de Universiteit Leiden)

Ter voorbereiding op deze cursus zijn 10 kennisclips intellectuele eigendom (IE) gemaakt als inleiding en aanvulling op het postacademisch onderwijs. Deze kennisclips IE dienen als eerste kennismaking met de verschillende deelgebieden van het intellectuele-eigendomsrecht.

De opleiding richt zich met name op diegenen die zich tijdens hun studie niet in het intellectuele eigendom hebben gespecialiseerd. Bij uitstek geschikt voor de advocaat of advocaat-stagiaire die recentelijk of binnenkort werkzaam is in de IE-praktijk en zich op termijn daarin wenst te specialiseren en op dit moment hiervoor over onvoldoende basiskennis beschikt. De cursus legt bij kandidaten een stevig fundament van het IE-recht, maar besteedt ook aandacht aan de meest voorkomende praktische aspecten.

De onderwerpen die behandeld zullen worden:

  • Bescherming van tekst, beeld en geluid (auteursrecht en aanverwante rechten
  • Bescherming van vormgeving (modellenrecht, slaafse nabootsing, auteursrecht en vormmerken)
  • Bescherming van onderscheidingstekens (merkenrecht, handelsnaamrecht, domeinnamen)
  • Bescherming van techniek (octrooirecht en know-how bescherming)

Wilt u slechts een halve dag volgen? Dat kan ook!

U kunt zich inschrijven voor de 'Basiscursus Auteursrecht in een halve dag' of voor de Basiscursus 'Merkenrecht in een halve dag'.

Deelnemers ontvangen een exemplaar van het nieuwe boek 'Hoofdstukken Intellectuele Eigendom' dat mede mogelijk is gemaakt door Leidse alumni.

Voorbereidingstijd

Ter indicatie kan wat betreft voorbereiding worden gedacht aan circa één dag voorafgaand aan iedere bijeenkomst. Alle deelnemers ontvangen het boekje Hoofdstukken Intellectuele Eigendom en toegang tot de 10 kennisclips IE.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.