Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Muziek

Zingen: de basis

Donderdag van 17:30 -19:00 én van 19:00-20:30 uur.

Docent
Aleksandra Popovska

Voor wie
Voor iedereen die wil leren zingen. Ervaring niet nodig. Minimum leeftijd: 16 jaar.

Inhoud
In deze cursus behandelen we een aantal basistechnieken van zingen: ademcontrole, formatie en plaatsing van geluid en toon, dictie en expressie. We passen deze nieuw verworven kennis en vaardigheden toe in liedjes.
Met enig begrip van ademsteun, resonantie, plaatsing, ontspanning en gevoel van vrijheid, kun je je stem ontwikkelen, het oor en ritme ontwikkelen en op een gezonde manier leren zingen, terwijl je je bereik, volume en dynamiek uitbreidt.
Kortom, zingen kan een intens leuke muzikale ervaring zijn.

Het repertoire varieert van eenvoudige unisonummers of canons tot folk, klassiek en pop / jazz.

Docent

Aleksandra Popovska studeerde stem, muziekproduktie en compositie voor media aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, en Muziekpedagogie en -theorie aan het conservatorium in Skopje, Macedonië. Zij deed haar Mphil onderzoek "Stem en Compositie in een Multimediaomgeving" aan de Universiteit van Portsmouth in Engeland. Van 2012 tot 2015 heeft zij gewerkt als hoofddocent zang en coordinator van de opleiding Populaire Muziek aan het conservatorium in Skopje, Macedonië. Naast lesgeven treedt Aleksandra regelmatig op met verschillende eigen formaties en toerde zij meer dan 20 landen.

Lukt het niet om online-in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie