Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Beeldende kunst

Workshop 'De jonge Rembrandt' ihkv Rembrandtjaar 2019

Zondag 10 november van 13:30-16:00 uur (deze workshop is vol)

In 2019 vieren we De Jonge Rembrandt in Leiden! ism Leiden Marketing

In 1606 werd Rembrandt van Rijn als negende kind van een molenaar in Leiden geboren. Hij groeide op in redelijke welvaart en ontwikkelde zich in het begin van deze Gouden Eeuw tot groot kunstenaar. Zowel ge├»nspireerd door Lucas van Leyden, als opgejut door stads- en leeftijdsgenoot Jan Lievens, die behalve een vriend ook een concurrent van hem was, ontwikkelde hij zijn talent, leerde het vak en experimenteerde met nieuwe technieken en grondstoffen. Na jaren van experimenteren van lesgeven, groeide Rembrandt uit tot een internationale beroemdheid. Amsterdam is vaak de plek waar de meesterschilder mee geassocieerd wordt, maar in Leiden ontwikkelde de 'Jonge Rembrandt' zich. Hier in de Leidse dynamiek van de vroege Gouden Eeuw onderscheidde hij zich. 
Meer informatie: https://www.visitleiden.nl/nl/ontdek-leiden/specials/jonge-rembrandt

Inhoud workshop
Maak een schilderij met technieken van Rembrandt ! Naar aanleiding van foto's ga je aan de slag om een schilderij op doek te maken. Je leert diverse schildertechnieken die Rembrandt ook gebruikte. Vooral het licht is belangrijk in de kunstwerken van Rembrandt. Maar hoe schilder je licht? Hier gaan we mee aan de slag. Tevens leer je iets over kleuren mengen en compositie.

Meld je aan voor de workshop en ontdek de Rembrandt in jezelf! (minimum leeftijd: 16 jaar)

Docent
Robbert Kiewiet is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht richting autonome kunst. 
Robbert heeft ruim 15 jaar ervaring als docent. Heeft 10 jaar lesgegeven op de Kunstacademie, 4 jaar docent bij Beelden in Leiden en 5 jaar lang in Spanje schildercursussen verzorgd. Daarnaast geeft Robbert sinds 1998 schilderworkshops voor bedrijven en groepen. 

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.