Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Beeldende kunst

Winterlandschappen schilderen met technieken van de oude meesters

4 lessen op maandag van 19:30-22:00 uur

Docent
Robbert Kiewiet
Werk op foto is van Pieter Breugel

Voor wie
Voor beginners en voor mensen met ervaring

Inhoud

In deze cursus ga je winterse landschappen schilderen.
Denk aan mooi besneeuwde heuvels in Oostenrijk, drijvende ijsplaten op Antarctica of een Leids stadsgezicht in de sneeuw.
Aanleiding voor het schilderen zijn eigen foto’s. Thuis zoek je 3 kleurenfoto's op van je favoriete winterlandschap. Deze ga je in de lessen gebruiken als aanleiding voor je schilderij(en).

Je zult veel ontdekkingen gaan doen tijdens het landschapsschilderen en zowel technische als creatieve technieken leren en toepassen.
Aandacht wordt besteed aan de basistechnieken zoals compositie, licht/donker en perspectief. Maar ook gaan we technieken van de oude meesters (zoals Rembrandt) toepassen. Denk bijvoorbeeld aan het werken met een getoonde ondergrond.

Zoek je een leuke en leerzame cursus landschapsschilderen? Schrijf je dan in voor deze cursus!

Materiaal is aanwezig in de lessen.


Docent
De lessen worden gegeven door beeldend kunstenaar Robbert Kiewiet. Afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht richting autonome kunst. 
Robbert heeft ruim 15 jaar ervaring als docent. Heeft 10 jaar lesgegeven op de Kunstacademie, 4 jaar docent bij Beelden in Leiden en 5 jaar lang in Spanje schildercursussen verzorgd. Daarnaast geeft Robbert sinds 1998 schilderworkshops voor bedrijven en groepen.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.