Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Beeldende kunst

Winterlandschappen schilderen met technieken van de oude meesters

Dinsdag van 18:30-21:00 uur

Docent
Robbert Kiewiet

Voor wie
Voor beginners en voor mensen met ervaring

Inhoud
In deze cursus ga je winterse landschappen schilderen.

Denk aan mooi besneeuwde heuvels in Oostenrijk, drijvende ijsplaten op Antarctica of een Leids stadsgezicht in de sneeuw.
Aanleiding voor het schilderen zijn foto’s. Je neemt zelf 3 kleurenfoto’s mee van je favoriete winterlandschap. Deze ga je in de lessen gebruiken als aanleiding voor je schilderijen.
Je leert diverse technieken van oude meesters zoals Pieter Bruegel, die bekend is van de mooie winterlandschappen die hij heeft geschilderd.

Aandacht wordt besteed aan de basistechnieken zoals compositie, licht/donker en perspectief. Maar ook kleuren mengen en het toepassen van een onderschildering komen aan bod.

Docent
De lessen worden gegeven door beeldend kunstenaar Robbert Kiewiet. Afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht richting autonome kunst. 
Robbert heeft ruim 15 jaar ervaring als docent. Heeft 10 jaar lesgegeven op de Kunstacademie, 4 jaar docent bij Beelden in Leiden en 5 jaar lang in Spanje schildercursussen verzorgd. Daarnaast geeft Robbert sinds 1998 schilderworkshops voor bedrijven en groepen.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.