Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Fotografie

Digitale fotografie: Stadssafari

Zondag 17 juni van 10:00-12:30 en 13:30-16:00 uur

Docent
Harry Otto

Inhoud
In deze avontuurlijke workshop kris-kras door Leiden zullen we diverse facetten van de Leidse binnenstad fotograferen. De route kan door toevallige gebeurtenissen en spontane ingevingen worden bepaald. Architectuur, natuur, stadsgezichten, portretten, interieur, gevonden stillevens en straatfotografie zijn de thema's waarmee we in aanraking zullen komen wanneer we onze blik openhouden.

De 5 uur durende workshop beginnen we met de theorie.
Je krijgt uitleg over compositie, perspectief, belichting, scherptediepte en worden er inspirerende voorbeelden getoond.
Daarna gaan we te voet de stad Leiden in waar we het geleerde in praktijk brengen en krijg je ter plekke tips om aansprekende en sfeervolle foto's te maken.
De workshop wordt afgesloten met een bespreking van de resultaten.

Benodigdheden
Digitale camera. Lenzen. Opgeladen Accu's. Elke camera is geschikt: compact, spiegelreflex of iets er tussen in.
Het hoogste rendement uit de workshop haal je als je de camera handmatig kunt instellen.
Gebruiksaanwijzing camera. Zo mogelijk een statief.
Pen en papier

Docent
Harry Otto is afgestudeerd als fotografisch vormgever aan de KABK te Den Haag.
Momenteel is hij werkzaam als freelance fotograaf voor diverse bladen, bedrijven en instellingen. Zijn vrije werk, hoofdzakelijk een combinatie van stadslandschappen, stillevens en portretten, is regelmatig in exposities te bezichtigen. Verder heeft hij de laatste 15 jaar een enorme ervaring opgebouwd in het geven van Workshops, Cursussen en Fototours bij diverse culturele instellingen en op priv├ę basis. Zijn kracht ligt daarbij om op een speelse wijze lastige stof voor een groot publiek begrijpelijk te maken.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie