Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Toneel en presentatie

Theatersport beginners

Dinsdag van 19:30-21:00 uur

Docent
Jolanda Rodewijk

Voor wie
Voor deze cursus heb je geen toneelervaring nodig, wel een beetje lef.

Inhoud
Theatersport is een populaire vorm van improvisatietheater, ook wel ‘theater uit het niets’. Je hoeft immers geen heel script uit je hoofd te leren. Theatersport wordt vooral gespeeld in wedstrijdvorm in theaters in Nederland en over de wereld. Tijdens een theatersportwedstrijd dagen twee teams elkaar uit tot het spelen van ter plekke geïmproviseerde korte scènes. Het publiek verzorgt een deel van de input en gooit een roos naar de speler(s) bij mooi of bijzonder spel. Speciale ‘rechters’ beoordelen achteraf de scènes, het publiek mag als ze het oneens zijn met hun oordeel natte sponzen naar hen gooien.

De scènes worden opgebouwd uit games, ook wel spelvormen genoemd. In de beginnerscursus oefen je in theater- en improvisatietechnieken en je leert games zoals ‘cluedo’ en ‘de doventolk’. Spelplezier staat voorop!

Docent
Jolanda Rodewijk is sinds 2000 actief in het beoefenen van theatersport. Naast het zelf spelen geeft ze veel workshops aan uiteenlopende groepen.

Ze volgde trainingen en masterclasses op het gebied van improvisatie en kleinkunst & cabaret(improvisatie). www.jolandarodewijk.nl

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.