Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Schrijven

Storytelling: de kunst van het vertellen (online)

Donderdag van 18:30-20:00 uur (plus huiswerkopdrachten)

Docent
Zoë de Goede

Voor wie
Voor iedereen die wil leren hoe verhalen werken

Inhoud
De kunst van het vertellen van verhalen, is één van de oudste kunsten die er zijn. En in deze tijd meer dan ooit relevant. Alles wat we doen, doen we omdat we geloven in een narratief. We trouwen omdat we geloven dat iemand voor eeuwig van ons zal houden, we kopen  Red Bull omdat we geloven dat we daarvan vleugels krijgen. 'Those who tell stories rule society', zei de Buddha ooit.

Tijdens deze cursus zoeken we uit hoe verhalen werken. Dat is geen natte vingerwerk; verhalen werken volgens een wetenschappelijke precieze. We leren hoe we de derde wet van Newton kunnen toepassen op verhalen, hoe personages ontwikkelen, hoe we een decor uittekenen en hoe we de spanningsboog strak trekken. 

En hoe verhalen niet alleen vertellen, maar ook iets kunnen zeggen.

PRAKTISCH
De zoom-bijeenkomsten duren ongeveer  1,5 uur.
Tijdens de gehele cursus werk je wekelijks aan je eigen verhaal. Zorg dus ook dat je voldoende tijd reserveert om thuis verder te schrijven. Na elke les krijg je een opdracht die je een stap verder helpt met jouw verhaal. Stuur je schrijfsels op, en ontvang voor volgende les feedback van de docent. Na elke les krijg je een PDF-document toegestuurd met daarin de theorie van de afgelopen les. Als je afwezig bent, kan de les worden opgenomen.

Max. aantal cursisten: 8


Docent
Zoë de Goede is journalist en tekstschrijver. Ze haalde de Master Journalistiek en Nieuwe Media aan de Universiteit van Leiden en werkte voor de Volkskrant, National Geographic en het Algemeen Dagblad. Momenteel volgt ze een opleiding aan de Schrijversvakschool te Amsterdam en is ze werkzaam als freelance tekstschrijver.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.