Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Schrijven

Levensverhalen schrijven | hoe schrijf je een pakkend levensverhaal?

Woensdag van 19:30-22:00 uur

Docent
Karin Anema

Voor wie
Iedereen heeft sporen nagelaten. Dat boeit mensen: levensverhalen zijn populair. Maar geen leven laat zich vanzelf vertellen. Welk verhaal ga je vertellen? Wat wordt het thema? Hoe begin je? Hoe selecteer je gesprekspartners en andere relevante informatie? Welke vorm kies je? Hoe overwin je een blokkade?

Inhoud
In de cursus komen praktische en creatieve mogelijkheden van het schrijven van levensverhalen aan de orde. De cursus omvat theorie, praktijkoefeningen, verbeeldingsopdrachten en tips. Je leert strategieën en doet ideeën op voor een vorm. Ook leer je iets over de algemene principes van het schrijven van een aantrekkelijke tekst en krijg je tips om goed te interviewen.
We nemen samen de eerste drempels en bespreken tekstfragmenten.

Na afloop heb je voldoende inspiratie om een levensgeschiedenis te schrijven.

Docent
Karin Anema is schrijfster van literaire non-fictie. Sommigen zullen haar kennen van het televisieprogramma TV-Boeken, van radio-interviews of van bijvoorbeeld Vandaag koop ik alle kleuren – het levensverhaal van een man en zijn psychoses. Behalve lezingen, geeft zij tegenwoordig ook  schrijfworkshops.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie