Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Schrijven

Creatief schrijven: van idee naar verhaal

Dinsdag van 19:30-21:30 uur (plus huiswerkopdrachten)

Docent
Femke Brockhus

Voor wie
Tijdens deze cursus leer je als schrijver je eigen stem te vinden en zet je de eerste belangrijke stap van een idee naar een verhaal.
Schrijfervaring is niet nodig.

Inhoud
We leven in verhalen: niet alleen door de reclames, films, boeken en anekdotes die we tot ons krijgen, maar ook in onze gedachten. Wat we denken, meemaken, verlangen en fantaseren. Veel mensen hebben niet alleen weleens een idee voor een goed verhaal, maar ook de ambitie om dit op te gaan schrijven. Alleen: hoe begin je? Welke keuzes komen er kijken bij het schrijven van een verhaal? Wat werkt eigenlijk en wat niet? Aan de hand van theorie en voorbeelden gaan we aan de slag. In deze cursus leer je als schrijver je eigen stem te vinden en zet je de eerste belangrijke stap van een idee naar een verhaal.

Tijdens deze cursus krijg je wekelijks korte opdrachten, die je kunt uploaden en kunt laten lezen door je medecursisten en van feedback worden voorzien door de docent. Tijdens de wekelijkse cursus bespreken we gezamenlijk de geleerde lessen. Ook is er ruimte allerhande andere vragen op schrijfgebied te stellen.

Max aantal cursisten: 8

Docent
Femke Brockhus (www.debezigebij.nl/auteur/femke-brockhus) is romanauteur bij De Bezige Bij. Zij debuteerde met de roman Laat het stil zijn (2017) en in 2021 verscheen haar tweede roman Kleine haperende vluchten, die veel lof ontving in de media. NRC riep haar uit tot talent van het jaar. Ze studeerde Neerlandistiek aan de Universiteit Leiden.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.