Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Dans

Modern Dance - Improvisation, Composition, Performance

Dinsdag van 18:15-19:15 uur

Docent
Lenna Schouten

Voor wie
Alle niveaus welkom.

Inhoud
Deze cursus is gericht op jouw creatieve en artistieke ontwikkeling als danser. Je leert werken met improvisatietechnieken van verschillende choreografen, met verbeeldingskracht en met lichaamsbewustzijn. Je verkent je eigen bewegingstaal en brengt die in relatie met de mensen om je heen.
Van improvisatie gaan we naar (instant) compositie en naar de artistieke praktijk van het creëren van een choreografie. Gedurende deze lessen ontwikkelen we samen een voorstelling.

NB. Deze les is goed te combineren met de cursus Modern Dance basics.

Docent
Lenna Schouten is een dansprofessional gevestigd in Leiden. Sinds haar afstuderen in 2011 aan Codarts, Rotterdam, werkt ze als zelfstandig danskunstenaar en docent. Als danser danste ze recent in werk van Ryan Djojokarso, Danstheater AYA, Jort Faber en Yuri Bongers, Danstheater VOS. Als danskunstenaar richtte ze Danstheater Rúm op om dansvoorstellingen te creëren in combinatie met ruimtelijke en beeldende kunst. Momenteel werkt ze als docent voor Nederlands Dans Theater en DansPark. Ze is gespecialiseerd in Inclusieve Dans (Certified Danceability Teacher), Somatic Movement and Real-time composition (Iris van Peppen and Marisa Grande) , Alexandertechnique (Tom Koch), Countertechnique (Anouk van Dijk) and Modern Jazz (Ben Bergmans). Dans betekent voor Lenna een fysieke sensatie, avontuur en het bespelen van tijd en ruimte. Het aangaan van een voortdurend experiment, om verrast te worden door het resultaat.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.