Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Beeldende kunst

Tekenen en schilderen (basiscursus)

Maandag van 19:00-21:30 uur - geen les op 13 april (Pasen), 27 april (Koningsdag) en 4 mei (dodenherdenking)

Voor wie
Voor deze cursus heb je geen ervaring nodig, wel een dosis enthousiasme.

Inhoud
Deze cursus  is verdeeld in 3 blokken van 4 lessen. Elk blok heeft een eigen docente met haar eigen expertise.

De eerste 4 lessen, (docent: Lies Lantinga), staan in het teken van basisbegrippen.
Spelenderwijs worden beeldelementen als lijn, vorm, toon, compositie en kleur onderzocht, zowel in zwart wit als in kleur. Er wordt gebruik gemaakt van teken- en schildermateriaal.


De tweede 4 lessen, (docent: Lyda Bekker),  staat het schilderen centraal, schilderen met acrylverf.
Eén van de eigenschappen van acrylverf is dat het snel droogt wat deze verf bij uitstek geschikt maakt om in lagen te schilderen, waardoor vorm en diepte ontstaan. Er worden verschillende opdrachten gegeven en zowel individueel als in groepsverband besproken. zodat je van elkaars werk kunt leren.

De laatste 4 lessen, (docent: Iemke van Dijk), wordt gewerkt naar een “levend model”, zowel mannelijk als vrouwelijk. (portret en (naakt)model)
Er wordt geoefend met kijken naar de contourlijnen van een model, licht/schaduw, richting van lijnen/verhoudingen, vormen en restvormen. Het materiaal bij deze lessen zal voornamelijk houtskool zijn.


Uiteindelijk geven deze 12 lessen een goede basis en technische handvatten voor het ontwikkelen van je eigen handschrift.

Docenten
Lies Lantinga studeerde in 1995 cum laude af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Sindsdien is Lies actief als kunstenaar én leerkracht, en docente Beeldende Kunst. 

Lyda Bekker studeerde aan  de Rietveld Academie in Amsterdam. Ook studeerde ze enkele maanden in New York op de School of Visual Arts. In 2000 voltooide zij haar kunstopleiding. Sindsdien werkt zij als beeldend kunstenaar en docent.Iemke van Dijk studeerde aan de Vrije Academie Den Haag en Academie St. Joost in Breda en is sinds 1994 werkzaam als kunstenaar en docent. 

Iemke van Dijk studeerde aan de Vrije Academie Den Haag en Academie St. Joost in Breda en is sinds 1994 werkzaam als kunstenaar en docent. 


Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.
  

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.