Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Beeldende kunst

Schilderen en Tekenen

Maandag van 10:00-12:30 uur

Docent
Lyda Bekker

Voor wie
Voor deze cursus heb je geen ervaring nodig, wel een dosis enthousiasme. Minimum leeftijd: 17

Inhoud
In deze cursus leer je hoe je een tekening opbouwt met houtskool en hoe je een schilderij opzet met acrylverf. In beide disciplines werken we in lagen, de gelaagdheid zorgt voor diepte, vorm en plasticiteit.  Daarnaast leer je  iets over kleur, licht/donker en vlak en lijn. Tijdens de cursus bestuderen we werk van bekende kunstenaars uit de 20e en 21e eeuw en er is ruimte om te experimenteren en naar eigen inzicht werk te maken.

De cursus is inclusief gebruik materiaal tijdens de lessen. 
Voor thuis kunt u een materialen kopen bij Terpentijn. De eerste les ontvangt een LAK cursistenpasje waarmee u 10% korting krijgt bij Terpentijn.


Docent
Na zeven jaar werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven deed Lyda Bekker toelatingsexamen bij de Rietveld Academie in Amsterdam. Ook studeerde ze enkele maanden in New York op de School of Visual Arts. In 2000 voltooide zij haar kunstopleiding. Sindsdien werkt zij als beeldend kunstenaar en docent.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 -  5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.