Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Beeldende kunst

Meditatief tekenen

Woensdag van 13:00-14:30 uur (geen les op 27 april)

Docent
Lies Lantinga

Voor wie
Voor iedereen die wil leren tekenen vanuit ontspanning.

Inhoud
Meditatief tekenen kan een heel ontspannen manier van tekenen zijn. Het uitgangspunt is dat je vooral in contact leert zijn met dat wat je ziet en je ogen je hand meenemen. Dat je leert tekenen wat je ziet in plaats van wat je weet en daarmee denkt te zien. Zo leer je nauwkeuriger waarnemen. 
Verder is het belangrijk om uit de haast van alle dag te stappen en dus ook langzamer te bewegen, te tekenen. In het begin is dit behoorlijk omschakelen maar de moeite waard om meer levendig en verfijnd te leren tekenen
Met behulp van allerlei oefeningen leren we daarbij om het resultaat meer los te laten en je vooral te concentreren op het proces.  

Meditatief tekenen combineert een methodiek en een filosofie die afgeleid zijn van ‘Drawing on the Right Side of the Brain’ van Betty Edwards en ‘The Zen of Seeing’ van Frederick Franck.

De laatste vier lessen starten we met een half uur yoga in een zaal boven het tekenlokaal. Dit, om de ontspanning tijdens het tekenen daarna optimaal te ervaren. Matjes zijn aanwezig.


Tijdens deze cursusreeks wordt ook een keer een bezoek aan de Hortus Botanicus gebracht.
Toegang tot de Hortus is niet bij de cursusprijs inbegrepen. 
LEI-studenten, museumkaarthouders en Vrienden van de Hortus hebben gratis toegang.
LEI-medewerkers betalen € 2,50, overigen betalen € 8 per bezoek.  

Docent
Lies Lantinga studeerde in 1995 cum laude af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Sindsdien is Lies actief als kunstenaar én leerkracht, en docente Beeldende Kunst. In 2014 volgde Lies een yoga-opleiding in India.


Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.