Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Beeldende kunst

Botanisch gutsen

Dinsdag van 10:00-12:30 uur

Docent
Arjenne Fakkel

Voor wie
Voor iedereen geïnteresserd in botanisch tekenen en linoleum sijden.

Inhoud
In deze cursus leer je eerst een botanische tekening maken.
Deze tekening vertalen we in de tweede les naar een ontwerp voor een linosnede. Vervolgens guts je de delen weg die je niet wil afdrukken/zien en als dat klaar is maak je je linoleumprint.
Je hebt aan het eind van de cursus geleerd waar een botanische tekening uit bestaat, hoe je een ontwerp maakt voor een linoleumsnede, je hebt kennisgemaakt met gutsen en kan een mooie afdruk van je linoleum maken. En je gaat naar huis met je eigen unieke, zelfgemaakte Tote bag, met linoprint.


De cursus is inclusief gebruik materiaal tijdens de lessen. 
Voor thuis kun je een gutssetje ea materialen kopen bij Terpentijn. De eerste les krijg je  cursistenpasje waarmee je 10% korting krijgt bij Terpentijn.

Docent
De lessen worden gegeven door beeldend kunstenaar en kunstdocent Arjenne Fakkel. Arjenne is afgestudeerd op de KABK in Den Haag. Ze heeft haar atelier in Leiden, en geeft op diverse plekken les, waaronder in museum de Lakenhal. Zij ontwikkelde o.a. workshops voor mensen met dementie en hun mantelzorgers en is actief voor Kunstoprecept. Ze beheerst de Nederlandse gebarentaal. 

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.