Universiteit Leiden

nl en

Serie

Days of Art & Science

Tijdens de Days of Art & Science in Leiden (11 t/m 17 september) worden door evenementen, festivals, congressen, tentoonstellingen en workshop, kunst en wetenschap op een unieke manier met elkaar verbonden. Een greep uit het programma: Nacht van Ontdekkingen, Brave Young Minds, Wavelength Festival, ROEM, Leiden Shorts, Media & Technology, ACPA en veel meer.

De Days of Art & Science is een initiatief van cultureel ondernemer en programmadirecteur Alexander Mouret en wordt ondersteund door Leiden&Partners i.s.m. Universiteit Leiden, Leiden Kennisstad en Cultuurfonds Leiden. 

'De Days of Art & Science heeft als doel om krachten te bundelen van meerdere organisatoren en een podium te bieden aan kunstenaars en wetenschappers die op hun eigen unieke manier kunst en wetenschap combineren', aldus Mouret. 'Tegelijkertijd moet het een katalysator zijn voor een gesprek met breed publiek over de toekomst van onze maatschappij en de rol van kunst en wetenschap'.

Met de Days of Art & Science wil Leiden een onderscheidende meerdaagse programmering neerzetten op het snijvlak van Art & Science. 'Een mooie ambitie', zo zegt Martijn Bulthuis, directeur Leiden&Partners en tevens initiator. 'We streven ernaar een toonaangevend label te worden dat bekendstaat om zijn innovatieve en grensverleggende evenementen. Een plek waar jonge wetenschappers en kunstenaars de kans krijgen om hun werk te presenteren en een breed publiek te inspireren. Daarmee willen we de dialoog tussen kunst en wetenschap bevorderen en bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe inzichten en toepassingen op het gebied van kunst, wetenschap en technologie'. Dit jaar start de organisatie voorzichtig met het zaaien van de naam en het programmeren en bundelen van bestaande activiteiten.

De volledige programmering en meer informatie zijn te vinden op de website van Days of Art & Science.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.