Universiteit Leiden

nl en
Ervaar hoe het is om te studeren

Studievoorlichting

Proefstuderen Bacheloropleidingen

Datum
vrijdag 8 maart 2024 - vrijdag 19 april 2024
Toelichting
In de maanden maart en april kun je op verschillende data Proefstuderen.
Locatie
Op locatie en/of online

Kom Proefstuderen!

Wil je écht ervaren hoe het is om een bacheloropleiding bij de Universiteit Leiden te volgen? Neem dan deel aan Proefstuderen! Je volgt tijdens het programma van de studie van jouw interesse een korte opleidingspresentatie en een hoor- en/of werkcollege. Net als bij een echt college van de universiteit bereid je je voor door het maken van een huiswerkopdracht. Tijdens Proefstuderen staan onze studenten en docenten klaar om al je vragen te beantwoorden. Zo krijg je een goed beeld van de studie én het onderwijs aan de universiteit.

Op welke dag kom jij Proefstuderen?

Kijk in de agenda op welke dagen jij een dagje kunt Proefstuderen bij een opleiding.

Naar de agenda
  • Wat: volg een hoorcollege en/of werkgroep, neem actief deel aan het onderwijs en stel al je vragen 
  • Wanneer: maart en april 2024
  • Waarom: ervaar zelf of de opleiding van jouw interesse echt bij je past en of dit de universiteit is waar je wilt studeren. Je krijgt een realistisch beeld van een studie en studeren aan de Universiteit Leiden
  • Voor wie: 5/6 vwo'ers die zich al hebben georiënteerd op een bacheloropleiding, bijvoorbeeld door de Open Dag bij te wonen.
  • Op locatie of online
    Sommige opleidingen bieden Proefstuderen weer op locatie aan, waar je naast het volgen van colleges ook een kijkje in het faculteitsgebouw krijgt. Andere opleidingen bieden het programma online aan.
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.