Universiteit Leiden

nl en

Studievoorlichting

Meestuderen Politicologie/Internationale Politiek

Datum
donderdag 30 november 2023 - vrijdag 1 december 2023

Politicologie op proef

Deadline aanmeldingen:

vrijdagnamiddag 24 november 2023.

Vol is vol:

Voor dit evenement zijn slechts 30 plaatsen beschikbaar. Wacht dus niet te lang met aanmelden.

Maak kennis met de studie en het studentenleven—van binnenuit!

Overweeg jij of je Politicologie wilt gaan studeren? Wil jij je nog een beter beeld vormen van de specialisatie Internationale Politiek? Wil je alvast een voorproefje nemen van het studentenleven? Of wil je horen in welke beroepen afgestudeerde politicologen zoal terechtkomen?

Kom dan meestuderen bij Politicologie/Internationale politiek, van donderdag 30 november tot en met vrijdag 1 december 2023!

Voor wie?

Meestuderen wordt georganiseerd voor leerlingen uit 5 en 6 VWO. Of je nu na het bijwonen van een open dag enthousiast bent geraakt over de studie, of dat je nèt op het punt staat je iets dieper te gaan oriënteren, Meestuderen is dé investering die jij kunt doen in een gefundeerde studiekeuze.

Meestuderen?

Open dagen, meeloopdagen, proefstuderen... en nu ook nog Meestuderen?

Natuurlijk ben je ook van harte welkom op onze ‘traditionele’ voorlichtingsactiviteiten. De open dag geeft je een uitstekende eerste indruk van een opleiding en van de stad. Tijdens meeloopdagen word je niet alleen voorgelicht, maar krijg je ook een verdiepend inkijkje in de studie: je volgt een of twee colleges. Proefstuderen gaat nog een stapje verder: je gaat ook vooraf aan de slag met de stof van het college. Tijdens het college kun je in dicussie gaan met de docent en je medestudenten.

Meestuderen, dat alleen wordt aangeboden door de studie Politicologie/Internationale Politiek, is de ultieme kennismaking met de opleiding en de stad Leiden. Gedurende twee dagen duik je écht in het studentenleven, samen met ouderejaarsstudenten van de opleiding. In de collegebanken, natuurlijk, maar ook in het uitgaansleven en in verschillende studentenhuizen en -verenigingen. Er wordt een interessante excursie verzorgd en er is ruim gelegenheid om van gedachten te wisselen met studenten Politicologie/Internationale Politiek.

Programma

Het programma wordt hier binnenkort bekend gemaakt.

Kosten

Voor deze twee dagen vragen wij een eigen bijdrage van € 7,50, zodat wij je kunnen voorzien van lekker eten en alles goed geregeld is.

Vragen?

Heb je vragen over dit evenement, neem gerust contact op met organisator Marvin Lamers (studentassistentpoliticologie@fsw.leidenuniv.nl).

Kom Meestuderen

› Aanmeldformulier

Data 2024-2025

  • Meelopdagen: meerdere data, zie agenda
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.