Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur | Wetenschappelijk tekenen: geurige najaarsbloemen

Wetenschappelijk tekenen: geurige najaarsbloemen in de Hortus (vrijdag)

Datum
vrijdag 11 oktober 2024
Tijd
Locatie
Hortus botanicus
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Ondanks de voordelen van fotografie zijn wetenschappelijke illustraties nog altijd belangrijk in de publicaties van onderzoekers. Bij het maken van een illustratie kunnen beschadigde onderdelen worden hersteld, in de weg liggende delen opzij geschoven, belangrijke details zoals haren worden benadrukt, onderdelen in het gewenste aanzicht vergroot worden; en dit in een harmonieuze compositie. Vandaag krijg je uitleg over de beginselen en ga je met potlood zelf aan het werk. Materialen zijn aanwezig.

Esmée Winkel werkt als wetenschappelijk illustrator voor Naturalis Biodiversity Center en is ook regelmatig in de Hortus botanicus Leiden te vinden. Haar werk heeft verschillende onderscheidingen mogen ontvangen zoals de Jill Smythies Medal van The Linnean Society of London en de Botanical Illustrator Award van de American Society of Botanical Artists.

Deelname: € 75 plus Hortusentree. 

Meer informatie en tickets

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.