Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur | Stadsnatuur Safari

Stadsnatuur Safari in de Hortus

Datum
zondag 11 augustus 2024
Tijd
Locatie
Hortus botanicus
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Waar vind je nog echt wilde natuur in Nederland? Precies, in de stad. Speur in de Hortus en in de omgeving van de Hortus naar wat er zoal op en tussen de stoeptegels groeit. Rondleiders André Biemans en Ton Gordijn nemen je tijdens deze wandeling mee in de prachtige wereld van stoepplantjes, mossen en korstmossen en alles wat daar in en op leeft. 

Met deze wandeling willen we laten zien dat het groen tussen de tegels geen onkruid is dat je weg moet halen, maar planten die we als mensen hard nodig hebben. Een stad met alleen stenen wordt in de zomer erg heet. Regenwater kan niet goed weglopen en insecten vinden er weinig te eten. Naast het groen dat mensen planten, zijn wilde planten die vanzelf groeien belangrijk voor de afkoeling en de biodiversiteit. Doodzonde dus om deze nuttige en vaak ook mooie plantjes als onkruid te beschouwen en weg te halen.

Deelname: € 5,- plus Hortusentree (Museumkaart gratis Hortusentree). Vooraf aanmelden verplicht.

Meer informatie en tickets

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.