Universiteit Leiden

nl en

Stadswandeling

Sporen van de Slavernij in Leiden

Datum
zondag 12 mei 2024
Tijd
Serie
Leidse Wereldwandelingen
Locatie
Lutherse Kerk
Hooglandse Kerkgracht 26
2312HV Leiden

Eeuwenlang was Nederland betrokken bij slavenhandel en slavernij, een geschiedenis van uitbuiting en racisme. Dit speelde zich niet alleen ver weg af, in Afrika en de Cariben, ook dichtbij zijn er op veel plekken sporen nagelaten. Aan de hand van deze wandeling door de straten van de historische binnenstad van Leiden, leer je meer over de geschiedenis van de Nederlandse slavenhandel en slavernij, lopend langs gebouwen waar handelaren, tot slaafgemaakten, en voorvechters voor de afschaffing van slavernij woonden. 

Datum: 12 mei 2024, start 15:00
Verzamellocatie: Lutherse Kerk
Duur: ca 2 uur
Taal: Nederlands
Aanmelden is verplicht en kan via een mail naar Mapping Slavery in Leiden

Deze Leidse wereldwandeling wordt aangeboden door de Faculteit Geesteswetenschappen / Universiteit Leiden en LeidenGlobal in samenwerking met het Koninklijke Instituut voor Taal-, Land-, en Volkenkunde, Mapping Slavery in Leiden en Leiden2022.

Liever zelf wandelen?

Het is ook mogelijk om zelf deze wandeling te maken aan de hand van dit downloadbare document.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.