Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

LIBC Publieksdag 2024 Psychedelica-Onderzoek

Datum
vrijdag 19 april 2024
Tijd
Locatie
Aalmarkt 7, Leiden
Zaal
Aalmarktzaal

Deze publieksdag wordt georganiseerd in samenwerking met de Gemeente Leiden, Stad van Ontdekkingen

Geestverruimende wetenschap: Ontdek de fascinerende wereld van het psychedelica onderzoek!

Deze publieksdag biedt een nuchtere en gebalanceerde blik op (neuro)wetenschappelijk onderzoek naar psychedelica. De sprekers belichten het onderwerp vanuit hun eigen expertise en achtergrond. Daarbij komen verschillende vragen aan bod zoals: Wat gebeurt er nu precies in je brein onder invloed van psychedelica? Wat zijn de effecten van psychedelica op onze waarneming en emoties? Wat is de huidige stand van het onderzoek naar therapeutische toepassingen van psychedelica?

Experts uit Leiden en de rest van Nederland, zowel op het gebied van fundamenteel-wetenschappelijk als toegepast onderzoek, komen in dit symposium aan het woord en bieden een fascinerende kijk in de wereld van onderzoek naar psychedelica.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.