Universiteit Leiden

nl en

Studievoorlichting

Online webinar Artificial Intelligence, Recht en Ethiek

Datum
dinsdag 12 maart 2024
Toelichting
Introductie webinar: 16:00 - 17:00
Locatie
Online

Een webinar over Artificial Intelligence, Recht en Ethiek

Ook dit jaar biedt de Leiden Law Academy de specialisatieopleiding Artificiele Intelligentie, Recht en Ethiek aan, waarin een scala aan experts uit techniek, toepassingspraktijk en recht aan het woord komen. In dit webinar lichten we in het bijzonder de achtergronden, opzet, doelen en doelgroep van de opleiding toe. Het webinar biedt gelegenheid tot het stellen van vragen over het programma en de inhoud.

Schrijf u nu in!

Volg op dinsdag 12 maart de online webinar over Artificial Intelligence, Recht en Ethiek.

Naar het aanmeldformulier

Over deze specialisatieopleiding

Artificial Intelligence (AI) heeft een op alle fronten merkbare impact op ons dagelijks leven, ons werk, onze kennis en onze interacties. Met name de doorbraak van ChatGPT heeft AI een onontkoombaar maatschappijbreed onderwerp gemaakt. Hoewel AI oplossingen belooft te bieden voor lastige problemen en ons werk uit handen belooft te nemen, worden ook juridische en ethische kanten steeds zichtbaarder. Hoe voorkomen we ingebouwde vooroordelen, welke wetgeving geldt voor autonoom handelende robots, is onze privacy gewaarborgd, kan je menselijke waarden en morele codes in algoritmes inbouwen? Gaat AI ook het werk van juristen en andere beroepsgroepen overnemen? Kortom: er is werk aan de winkel! Althans: voor degenen die zich op deze toekomst voorbereiden en zich verdiepen in moderne technologie en in de juridische en ethische aspecten van AI en algoritmes. 

De opleiding is opgebouwd uit een Online Basiscursus van 3 middagen met brede bespreking van de thema's AI, Recht en Ethiek, en naar keuze minimaal een tot drie specialisatiemodules op locatie. Het onderwijs is praktijkgericht en wordt verzorgd worden door topdeskundigen in dit vakgebied. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen, ook tijdens de online bijeenkomsten, en het programma bevat ruimte interactie met medecursisten (uitwsselen van ervaring en mogelijkheden tot uitbreiding netwerk). De leergang is geaccrediteerd en er kunnen opleidingspunten van de NOvA (‘PO-punten’) behaald worden.

Voor wie is de opleiding?

De ‘Specialisatieopleiding Artificial Intelligence, Recht en Ethiek’ richt zich op iedereen die met AI bezig is of verwacht met AI in aanraking te komen en voor iedereen die interesse heeft in de juridische en ethische vragen die het oproept. Zoals advocaten, bedrijfsjuristen, compliance officers, overheidsjuristen (gemeenten, provincies, rijksoverheid etc.), leden rechterlijke macht, leden openbaar ministerie, medewerkers opsporingsdiensten (FIOD, politie etc.), medewerkers overheid, toezichthouders. De Specialisatieopleiding staat ook open voor andere academici met interesse in de juridische en ethische kant van kunstmatige intelligentie. 

Universiteit Leiden Academy

Universiteit Leiden Academy biedt onderwijs voor professionals, van korte cursussen tot masteropleidingen aan. Onze toegewijde docenten bieden je wetenschappelijke kennis en vaardigheden die direct toepasbaar zijn in de beroepspraktijk. Of je nu werkt in de wetenschap, bij de overheid, in de gezondheidszorg, in de advocatuur of in het bedrijfsleven, wij hebben een opleiding die je helpt te groeien.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.