Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Rudolf van Lier Lezing 2024

Edgar Cairo’s Temeku. Over generationeel trauma

Datum
donderdag 29 februari 2024
Tijd
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
0.19

Programma

  • 19.00 uur: Inloop
  • 19.30 uur: Welkomstwoord namens de Werkgroep Caraïbische Letteren door Dr. Peter Meel
  • 19.40 uur: Rudolf van Lier Lezing, getiteld ‘Edgar Cairo’s Temeku. Over generationeel trauma’, uitgesproken door Dr. Charl Landvreugd
  • 20.20 uur: Reactie door referenten Prof. Dr. Michiel van Kempen (Universiteit van Amsterdam), Prof. Dr. Judi Mesman (Universiteit Leiden) en Prof. Dr. Alex van Stipriaan (em. Erasmus Universiteit Rotterdam)
  • 20.35 uur: Discussie met de zaal
  • 21:50 uur: Sluiting

Het programma begint om 19.30 uur precies.

Dr. Charl Landvreugd is kunstenaar, onderzoeker en educator. Als Hoofd Onderzoek en Curatorial Practice is hij verbonden aan het Stedelijk Museum in Amsterdam. Gebruikmakend van een breed scala aan artistieke disciplines past hij de resultaten van zijn onderzoek toe in het denken over burgerschap, erbij-horen en hoe dit tot uiting komt in onder andere de beeldende kunst. Zijn opleiding verkreeg Landvreugd aan Goldsmiths University (BA, London), Columbia University (MA, New York) en de Royal College of Art (PhD, London).

Rudolf van Lier Lezing

De tweejaarlijkse Rudolf van Lier Lezing wordt georganiseerd door de Werkgroep Caraïbische Letteren. R.A.J. van Lier was van 1949 tot 1980 buitengewoon hoogleraar in de sociologie en cultuurkunde van Suriname, de Nederlandse Antillen en het Caraïbisch gebied aan de (Rijks)Universiteit Leiden.

Aanmelden

Indien u de lezing wenst bij te wonen, kunt u zich tot 22 februari 2024 aanmelden via deze aanmeldlink. U kunt maximaal twee mensen aanmelden. Vragen kunt u aan ons richten via: vanlierlezing@hum.leidenuniv.nl.

Locatie

De lezing zal plaatsvinden in het Lipsiusgebouw van de Faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden, zaal 0.19 (begane grond), Cleveringaplaats 1 te Leiden. Informatie over de route vindt u hier.

Livestream

Bent u niet in staat om aanwezig te zijn? Dan kunt u de lezing live bijwonen via Zoom door op de volgende link te klikken: https://universiteitleiden.zoom.us/j/64222505806?pwd=dUJjOUNqSVNKMm5xcVZQcUg5YmV1dz09 (meeting ID: 642 2250 5806 | passcode: 58217170)

Wij hopen u op 29 februari te mogen begroeten!

Livestream

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.