Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Prijsuitreiking

Livestream Mercator Sapiens Stimulus Mariska Kret

Datum
maandag 12 februari 2024
Tijd
Locatie
KHMW, Hodshon huis
Spaarne 17
Haarlem

Hoogleraar Mariska Kret ontvangt de Mercator Sapiens Stimulus, een nieuwe wetenschapsprijs van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij (KHMW). Aan de prijs is een geldbedrag van 1 miljoen euro verbonden. 

Livestream prijsuitreiking Mariska Kret

Maandag 12 februari om 16.00 uur met als sprekers onder andere demissionair minister van OCW Prof. dr. Robbert Dijkgraaf en Nobelprijswinnaar Prof. dr. Ben Feringa.

Volg de livestream Mercator Sapiens Stimulus 2024

De prijs is bedoeld voor een talentvolle jonge wetenschapper die innovatief en grensverleggend onderzoek doet. Kret doet onderzoek naar emoties vanuit een vergelijkend en evolutionair perspectief. Ze onderzoekt niet alleen emoties bij de mens maar ook bij diersoorten die nauw aan de mens verwant zijn, zoals chimpansees, bonobo’s en orang-oetans. Daarbij werkt ze samen met verschillende dierentuinen en gebruikt ze nieuwe technieken.

Live vanuit het Hodshonhuis in Haarlem

Prijsuitreiking – Mercator Sapiens Stimulus

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.