Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

Antoni van Leeuwenhoek en de Royal Society

Datum
donderdag 7 december 2023
Tijd
Serie
Antoni van Leeuwenhoek
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
019 en online

Als er iemand een vaste plek bemachtigde in de canon van de Nederland wetenschap is het wel de Delftse microscopist Antoni van Leeuwenhoek (1632-1723). Zijn bekendheid was deels te danken aan de slimme wijze waarop hij zichzelf in de kijker speelde als natuurvorsend buitenbeentje en autodidact. Zowel dankzij Van Leeuwenhoek als latere wetenschapshistorici zijn feit een fictie door elkaar gaan lopen. Eric Jorink deed een studie naar de beeldvorming rond Van Leeuwenhoek. Dit resulteerde in het recent verschenen boek Onder het vergrootglas – Antoni van Leeuwenhoek en de Royal Society (Uitgeverij Prometheus). Mede op basis van niet eerder bestudeerde bronnen deed Jorink belangwekkende vondsten die een nieuw licht werpen op het leven en werk van de beroemde Delftenaar.

Lees meer, livestreams en aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.