Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

My garden of a thousand bees

  • Menno Reemer
Datum
donderdag 16 november 2023
Tijd
Locatie
Kijkhuis
Vrouwenkerksteeg 10
Leiden

Inscience on Tour en Studium Generale presenteren: MY GARDEN OF A THOUSAND BEES, met intro van Menno Reemer. Een geweldige ervaring voor zowel kenners als nieuwe bijenfans.

Over de film 

Toen in 2020 de lockdown inging, moest de Engelse filmmaker en natuurfotograaf Martin Dohrn op zoek naar een manier om de dieren dicht bij huis te vinden. Dat bleek niet moeilijk: zijn achtertuin gonsde ervan. Met aan de keukentafel geknutselde microlenzen legde hij maandenlang meer dan 60 verschillende bijensoorten vast. Van de grootste hommel in Groot-Brittannië tot de minuscule ‘klokjesbij’: hij vond ze allemaal even interessant.

Het leverde een waanzinnig en ook lief portret op van al hun fascinerende, bizarre en uiterst intelligente dagelijkse bezigheden. Kijk en geniet mee en probeer dan maar eens niet gehecht te raken aan zijn grote favoriet (Nicky de houtsnijdende behangersbij).

Over Menno Reemer

Menno Reemer is bioloog, insecten-fan, auteur, onderdeel van EIS Nederland, Naturalis-medewerker en bijenexpert.

Lees meer en tickets

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.