Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit

Alumni meet startups: innovatie en inspiratie

  • Josine Heijnen
  • Rafael Jezior, Dennis de Beeld
  • Jeroen Derwort
  • Casper Renting
Datum
donderdag 26 oktober 2023
Tijd
Locatie
PLNT
Langegracht 70
2312 NV Leiden

Eigen baas

Heb jij wel eens gedacht: 'weet je wat, ik begin voor mezelf?' Of je nu een fantastisch idee hebt, of uitkijkt naar het zijn van je eigen baas, veel jonge mensen denken eraan om ondernemer te worden. Maar waar moet je beginnen?

Tijdens een unieke avond waar alumni en ondernemers samenkomen, heb je uitgebreid de tijd om in gesprek te gaan met ondernemers uit de Leidse startup community. Veel van hen zijn bovendien Leidse alumni en delen graag hun ervaringen met jou.

Ben je al ondernemer? Je bent van harte welkom om anderen te inspireren en Leidse startups te leren kennen.

Het programma

Het evenement vindt plaats op PLNT, het Leidse centrum voor innovatie en ondernemerschap. Het is niet alleen een plek waar veel startups gevestigd zijn, het is vooral een plek waar werelden samenkomen en nieuwe ideeën ontstaan.

Een schets van de avond

Vanaf 5 uur ben je welkom op PLNT om aan te schuiven bij de community borrel. Onder het genot van een drankje bespreek je je werkdag met andere alumni én je hebt de kans innovatieve ondernemers van PLNT te ontmoeten. 

Na de openingswoorden van de organisatoren, PLNT en het JAN, kan er gegeten worden. Onder het genot van een buffet zullen enkele succesvolle Leidse ondernemers, waaronder Josine Heijnen van Goeie Mie Gin, hun business pitchen en hun belangrijkste ondernemerslessen aan je meegeven.

We sluiten de avond af met een paneldiscussie en netwerkborrel met de aanwezigen. 

17:00-19:00 Inloop bij de PLNT-community borrel
19:00-19:15 Introductie Jonge Alumni Netwerk 
19:15-21:30 Diner met pitches
21:00-22:00 Paneldiscussie en afsluitende Q&A
22:00 Borrel

Enkele ondernemers

Goeie Mie Gin

De Leidse Gifmengster! In 2019 ontwikkelde Goeie Mie een nieuw drankje, gebaseerd op de roemruchte geschiedenis van de grootste gifmengster ter wereld. Durf jij deze unieke smaakbeleving te proeven? 

Josine Heijnen

ImmunoWars

Waar wetenschap en spel samenkomen! Twee jonge ondernemers, Mr. Black en Mr. White nemen je mee op ontdekkingsreis in de wereld van virussen, infecties en spel!

Rafael Jezior en Dennis de Beeld

Online Soccer Manager

Jeroen Derwort ontwikkelde het populaire spel Online Soccer Manager (OSM) en verdiende een klein fortuin met het spel en de uiteindelijke verkoop van zijn bedrijf. Hij vertelt je graag over zijn ervaringen die hij ook heeft samengevat in zijn boek: SCOREN! 

Jeroen Derwort

Reizen Moldavië

Van je passie je werk maken, dat doet Casper Renting. Hij is een reisbureau gestart om Nederlanders kennis te laten maken met ''het meest onbekende stukje van ons continent''. Met zijn reisbureau combineert hij een zelfstandige reis langs plekken waar je normaal nooit zelfstandig was gekomen. 

Casper Renting

Cliq Talents

Dit bedrijf helpt studenten bij het vinden van een passende bijbaan; een baan die bijdraagt aan de ontwikkeling van de student en hen helpt (ontdekken) waar zij energie van krijgen. 

Amy van Meeteren

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via dit formulier

We vragen voor deze avond een eigen bijdrage van €35. Dit is inclusief diner en borrel. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.