Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Publiekslezing empirisch juridisch onderzoek

Datum
vrijdag 23 juni 2023
Tijd
Locatie
KOG
Steenschuur 25
Leiden
Zaal
A0.51

Op vrijdag 23 juni geeft professor Mila Versteeg om 13:30 uur in KOG A0.51 een publiekslezing genaamd:
“Mapping Global Constitutional Change”

In Nederland en België ontwikkelt het staats- en bestuursrechtelijke onderzoek snel in nieuwe richtingen. Rechtsvergelijking behoort inmiddels tot de huisraad, maar ook interdisciplinair en multidisciplinaire aanpak van onderzoek wint snel terrein. Een nieuwe horizon is die van de empirische juridische studies (Empirical Legal Studies). Interdisciplinaire, multidisciplinaire en/of empirische onderzoeksmethoden behoren meestal niet tot de standaarduitrusting van juridisch geschoolde onderzoekers. 

Het werk van Professor Mila Versteeg verbonden aan de Virginia School of Law in de VS, behoort al enkele jaren tot het meest vooraanstaande en innovatieve onderzoek op het terrein van de empirische bestudering van het constitutionele recht wereldwijd. Wellicht is niemand beter in staat om Nederlandse en Belgische publiekrechtwetenschap nieuwe inzichten op het vlak van empirische methoden mee te geven dan professor Versteeg. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.