Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

David Bailly als schilder en tekenaar van portretten

Datum
dinsdag 9 mei 2023
Tijd
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
019 en online

Spreker: Rudi Ekkart

Rudi Ekkart, internationaal expert op het gebied van Nederlandse portretkunst, stelde een nieuw kernoeuvre samen van Bailly’s getekende en geschilderde portretten. Dit nieuwe kernoeuvre vormt een prachtige basis voor toekomstige toeschrijvingen. In deze lezing vertelt Rudi over de totstandkoming van het oeuvre, en over de bijzondere ontdekkingen die hij tijdens dat proces deed. Want hoewel we Bailly’s Vanitasstilleven met portret van een jonge schilder zeker als een toppunt in zijn portret-oeuvre kunnen beschouwen, is het zeker niet het enige hoogtepunt. 

Lees meer, livestream en aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.