Universiteit Leiden

nl en

Congres Suum Cuique – Medische aansprakelijkheid en kunstmatige intelligentie

Datum
woensdag 24 mei 2023
Tijd
Locatie
KOG
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Zaal
C131

Op 24 mei organiseert Suum Cuique, de studievereniging voor de master Civiel recht, het jaarlijkse congres. Dit jaar staat het congres in het teken van de medische (beroeps)aansprakelijkheid en kunstmatige intelligentie. Kunstmatige intelligentie komt steeds vaker in het nieuws, maar hoe werkt de aansprakelijkheid van deze nieuwe technologische ontwikkeling, in het bijzonder in de medische wereld?

Deze vraag wordt behandeld door onze gastsprekers, dit jaar zijn dat:

  • mr.drs. Michel de Ridder is advocaat, afgestudeerd in zowel Rechtsgeleerdheid als Geneeskunde en gespecialiseerd in de medische aansprakelijkheid;
  • mr. Anna Zijlstra is advocaat, gespecialiseerd in aansprakelijkheid met betrekking tot medische hulpzaken;
  • prof.dr. Raimond Giard is gepromoveerd in de Geneeskunde en Rechtsgeleerdheid en werkzaam geweest als patholoog en hoogleraar methodologie en aansprakelijkheid (Erasmus Universiteit Rotterdam);
  • mr.drs. Jan van Staalduinen is PhD-fellow en werkt aan een proefschrift over aansprakelijkheid voor (AI-)algoritmes, met bijzondere aandacht voor algoritmes in de medische sector.

De dagvoorzitter is prof.mr. Tycho de Graaf. Hij is hoogleraar Technologie en Privaatrecht en doet onderzoek binnen onder andere het interdisciplinaire SAILS-programma (Society, Artificial Intelligence and Life Sciences).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.