Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

Slavernij en kolonialisme

Datum
maandag 11 september 2023
Tijd
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
019

Prof.dr. Gert Oostindie, em. hoogleraar Koloniale en hedendaagse geschiedenis, Universiteit Leiden

Wat is het Nederlandse koloniale en slavernijverleden eigenlijk? Waarom juist nu die herontdekking? Wat kunnen we verwachten van excuses en ‘herstel’? Wie vraagt daar eigenlijk om? Is er een goede manier om rekenschap af te leggen over dit verleden en zijn ‘we’ hiermee op de goede weg? In zijn lezing maakt Gert Oostindie de balans op van het koloniale en slavernijverleden van Nederland en de storm aan debatten die gevoerd worden. Hij verkent of en hoe we over onze schaduw heen kunnen stappen, op weg naar echt herstel.

Lees meer, livestream en aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.