Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Elucidation of the migratory behaviour of the corneal endothelium

  • A. Miron
Datum
donderdag 9 maart 2023
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Promotor(en)

  • Prof.dr. M.J. Jager

Samenvatting

This thesis outlines the rapid progression of the corneal regeneration field, including an in-depth analysis of wound healing pathways and biological modulators. In addition, in vitro studies were conducted to evaluate the migration capacity of corneal endothelium before and after lamellar endothelial keratoplasty.


These findings result in a better understanding of endothelial cell migration and provide further knowledge for the ongoing research on endothelial graft substitutes by identifying critical parameters for the successful clinical application of corneal endothelial therapies.

Proefschriften

Ongeveer een week na de promotie zijn proefschriften van Leidse promovendi digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen (alleen journalisten)

pers@lumc.nl

Algemene informatie

Bureau Pedel
pedel@bb.leidenuniv.nl
071 527 7211

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.