Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Antimaterie en de zoektocht naar antwoorden

Datum
woensdag 15 maart 2023
Tijd
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
019

Van 15 februari t/m 29 maart bij Studium Generale: de lezingenreeks Expeditie deeltjesfysica!

Prof.dr. Ivo van Vulpen heeft verschillende gastsprekers uitgenodigd om ons allen kennis te laten maken met de wereld van elementaire deeltjes. Op 15 maart vertelt dr. Niels Tuning over antimaterie: wat het nu eigenlijk is, waar we het in het dagelijks leven tegenkomen, en waarom er nauwelijks antimaterie overgebleven is in het heelal. Ook vertelt hij over het onderzoek naar anti-protonen en anti-waterstof op CERN. 

Alle Studium Generale lezingen zijn gratis toegankelijk. Iedereen is van harte welkom vanaf 19:15 in Lipsiuszaal 019.

De lezing zal ook via een livestream te volgen zijn, zie hiervoor t.z.t. de Studium Generale website.

De eerste waarneming van een positron (het antideeltje van het elektron) door Carl Anderson in 1932. Horizontaal loopt een loodplaat met een dikte van 6 mm, die de nevelkamer in twee├źn deelt. Het bovenste spoor dat begint bij de loodplaat is van het positron.

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.