Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Child Sexual Abuse Material Networks on the Darkweb

  • M. van der Bruggen
Datum
woensdag 22 februari 2023
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Promotor(en)

  • Prof.dr.mr. A.A.J. Blokland

 

Samenvatting
Dit promotieonderzoek gaat over het criminele proces van en het gedrag van individuen actief op netwerken van seksueel kindermisbruik op het Darkweb. Vanwege het illegale karakter van zogenoemde 'Darkweb-fora' is de empirische kennis over hoe deze werken beperkt, maar een intensieve samenwerking met de Nationale Politie heeft dit onderzoek mogelijk gemaakt.

Het onderzoek beschrijft onder andere hoe verschillende typen forumleden van elkaar onderscheiden kunnen worden en hoe zij zich gedragen, hoe fora georganiseerd zijn en op welke wijze criminele samenwerking plaatsvindt, en op welke wijze vertrouwen tussen daders onderling ontwikkeld wordt. Vanuit praktijkperspectief geeft dit proefschrift richting en praktische kennis die de politie kan helpen in het ontwerpen en plannen van hun onderzoeken.

Proefschriften

Ongeveer een week na de promotie zijn proefschriften van Leidse promovendi digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen (alleen journalisten)

071 - 527 1521
nieuws@leidenuniv.nl 

Algemene informatie

Bureau Pedel
pedel@bb.leidenuniv.nl
071 527 7211

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.