Universiteit Leiden

nl en

Cursus

Vaardigheden - Overtuigen op papier voorjaar 2023

Datum
vrijdag 2 juni 2023
Tijd
Locatie
Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden

Over de cursus

Vergroot uw overtuigingskracht in juridische teksten zoals dagvaardingen, rapportages en adviezen. Deze training biedt praktische tips om uw argumentatie helder en overtuigend op de lezer over te brengen. Inzichten vanuit de argumentatieleer en de retorica helpen u om uw argumenten strategisch te selecteren en logisch te structureren zodat u uw lezers, zoals de rechter, een interne of externe cliënt of een wederpartij optimaal overtuigt. Ook krijgt u tips om adequaat op verweren en tegenargumenten te reageren.

Tijdens de training worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

  • Hoe overtuig ik mijn lezers?
  • Hoe stem ik mijn argumenten goed af op een rechter, een interne of externe cliënt of een wederpartij?
  • Hoe maar ik de juiste selectie van informatie en argumentatie?
  • Hoe presenteer ik mijn argumenten in een logische volgorde?
  • Hoe maak ik een goede argumentatiestructuur van mijn tekst?
  • Hoe schrijf ik de argumentatiestructuur uit tot een overtuigende tekst?
  • Hoe kan ik verweren en tegenargumenten adequaat pareren?
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.