Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Toxicity, bioaccumulation and trophic transfer of engineered nanoparticles in the aquatic environment

  • Q. Yu
Datum
dinsdag 31 januari 2023
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Summary

The findings in this thesis improve the understanding of 1) the relationship between exposure characteristics and toxicity of ENPs, 2) the joint toxic action of ENP mixtures and the comparison to metal salt mixtures, 3) how NOM affects the individual and joint toxicity of ENPs, 4) the extent of trophic transfer of ENPs along aquatic food chains, 5) the influence factors on trophic transfer, and 6) bioaccumulation, distribution and toxic effect on predators. This knowledge would provide a basis for data on individual and joint toxicity, bioaccumulation, and trophic transfer of ENPs for more realistic environmental risk assessment.

Promotor(en)

  • Prof.dr.ing. M.G. Vijver
  • Prof.dr.ir. W.J.G.M. Peijnenburg

Proefschriften

Ongeveer een week na de promotie zijn proefschriften van Leidse promovendi digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen (alleen journalisten)

071 - 527 1521
nieuws@leidenuniv.nl 

Algemene informatie

Bureau Pedel
pedel@bb.leidenuniv.nl
071 527 7211

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.