Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Is thyroid status a common denominator of age-related disease?

  • N.A. van Vliet
Datum
woensdag 25 januari 2023
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Promotor(en)

  • Prof. dr. G.J. Blauw

Samenvatting
Wereldwijd bereiken steeds meer mensen een hoge leeftijd. Bij veroudering ontstaan vaak ook verschillende ouderdomsgerelateerde ziekten, zoals dementie, botontkalking en hart- en vaatziekten. Er zijn echter opvallend grote verschillen tussen mensen in de ziekten die zij ontwikkelen en de leeftijd waarop deze ontstaan. In dit proefschrift is onderzocht of schildklierhormonen een rol spelen bij het ontwikkelen van deze ouderdomsgerelateerde ziekten. Op basis van de bevindingen is het onwaarschijnlijk dat schildklierhormonen een aanknopingspunt zijn om het verouderingsproces te remmen. Desalniettemin zijn er nog veel vragen te onderzoeken rondom schildklierhormonen en ouderen.

Proefschriften

Ongeveer een week na de promotie zijn proefschriften van Leidse promovendi digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen (alleen journalisten)

pers@lumc.nl

Algemene informatie

Bureau Pedel
pedel@bb.leidenuniv.nl
071 527 7211

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.